Så säkrar du lasten med sträckfilm

Användningen av sträckfilm har många fördelar när det handlar om effektivt förpackande. Tänk på det som ett tunt lager av plast, liknande det man har i köket, fast mycket starkare och mer hållbart. Det här materialet är ovärderligt när du behöver förbereda produkter för transport. Sträckfilmen säkerställer att dina varor förblir dammfria och ordentligt fixerade. Med den här filmen kan du till och med omsluta en hel pall om det behövs. Är du i behov av högkvalitativ sträckfilm eller till och med en sträckfilmsmaskin? Hos PacsOn kan du enkelt beställa sträckfilm online.

Guide hur du säkrar din last på rätt sätt

Att säkra lasten med sträckfilm är avgörande för transport- och lagringsprocessen. Det finns olika typer och tjocklekar av sträckfilm. Se till att välja den som passar för din specifika last och transportbehov. Se till att lasten är ordentligt staplad och förberedd för att säkras. Använd pallar eller plattformar för att hålla lasten jämn och stabil.

Applicering av sträckfilm

Börja lågt: Börja applicera sträckfilmen från de lägsta delarna av lasten. Lämna tillräckligt med film i början för att skapa en fast grund.

Skapa ett mönster: Använd en roterande rörelse för att linda sträckfilmen runt lasten. Skapa ett mönster som täcker hela lasten jämnt och undvik att skapa överlappningar eller lösa områden.

Sträck jämnt: Använd tillräckligt med spänning när du drar sträckfilmen, men se till att det är jämnt fördelat över hela ytan. För mycket spänning kan skada varor eller pallar.

Fokusera på kanter: Särskilt fokus på att täcka kanterna och hörnen ordentligt, eftersom de är känsligare för skador och rörelser under transport.

Lämna tillräckligt: Se till att lämna tillräckligt med överlappning och fäst sträckfilmen ordentligt i slutet för att undvika att den löses upp under transporten.

Övriga bra tips

När du ska plasta in dina varor eller pallar, så kan det vara bra att ha på dig handskar eftersom sträckfilmen kan skapa skav på händerna.

När lasten är ordentligt sträckfilmd, se till att den är lagrad på en säker och lämplig plats för transport eller förvaring.

Att använda sträckfilm på rätt sätt säkerställer att lasten är stabil, skyddad mot skador och säkrad under transporten, vilket minskar risken för skador eller förluster.