San Francisco

San Francisco är en av de amerikanska städer som uppskattas mest av oss européer och är också en väldigt enkel stad att charmas av. Utöver det jämna klimatet i norra Kalifornien finns det även massor av saker att se och göra under en vistelse i San Francisco.

Avståndet till San Francisco har säkert bidragit till att vi svenskar oftast föredrar ett besök till exempelvis New York men numera finns faktiskt möjligheten att flyga direkt till San Francisco. Det är förvisso en riktig långflygning men väl på plats är nog det flesta överens om att det var värt det.

Se och göra i San Francisco

Utöver att vandra omkring på de kuperade gatorna genom vackra distrikt som exempelvis Nob Hill finns det otroligt mycket att se i San Francisco. Nedan är ett mindre urval av populära destinationer och sevärdheter.

Golden Gate Park

Golden Gate Park skulle man från namnet kunna tro att den ligger i anslutning till den världsberömda bron Golden Gate men så är faktiskt inte fallet. Istället ligger den relativt centralt inne i staden och är en av Nordamerikas största stadsparker och en väldigt populär destination för både stadens invånare och turister. Ett besök hit är perfekt om du varit inne i city under ett par dagar och vill ha ett par avkopplande timmar i en helt unik miljö.

Alcatraz

En av San Franciscos mest berömda sevärdheter är det gamla fängelset Alcatraz som ligger strax utanför staden på Alcatraz Island. Från området Fisherman’s Wharf går det regelbundna färjor hit och som besökare kan du sedan gå guidade turer kring det kanske mest mytomspunna fängelset i världen. Ett besök till ett gammalt fängelse kanske inte låter som en rolig dagsutflykt men det är faktiskt en riktigt spännande upplevelse som många turister passar på att uppleva under ett besök till San Francisco.

Alcatraz San Francisco

Alcatraz Island med San Francisco i bakgrunden

Shopping

Att shoppa under semestern är mångas favoritsysselsättning och här gör San Francisco få besökare besvikna. De mesta av shoppingen är centrerad runt Union Square men det finns även flera andra områden som erbjuder helt unika butiker. Det kanske mest berömda alternativa området för shopping är Haight-Ashbury. Här frodades hippierörelsen under slutet av 1960-talet och än idag finns spåren av denna epok kvar här. I Haight-Ashbury finns det idag mängder av mindre butiker med kläder och accessoarer som du kommer ha svårt att hitta någon annanstans.

Klicka här för mer tips på saker att se och göra under en vistelse i San Francisco.

Hotell i San Francisco

Planerar du ett besök till San Francisco kommer du inte bli besviken på utbudet av hotell. Det flesta väljer att bo på ett hotell i kvarteren runt Union Square och här finns också de största hotellen och de är i regel lite dyrare än i de närliggande stadsdelarna. Det finns dock ett helt ok utbud av lite billigare alternativ med pensionat och vandrarhem vilket gör att San Francisco skiljer sig kraftigt åt från exempelvis New York.

Om du letar efter bra tips på hotell i San Francisco kan det vara värt att göra ett besök till Hotellsanfrancisco.nu där det finns kortare presentationer av hotell i olika prisklasser och områden.

För dig som inte vill bo på ett hotell rekommenderas det starkt att du kollar utbudet i San Francisco på Airbnb. Utbudet här är riktigt bra och det finns goda möjligheter att hitta ett helt unikt boende till ett riktigt bra pris.

Trevlig resa!