Marstrand

Marstrand är ett av västkusten främsta turistmål under sommaren och lockar tusentals partysugna människor som ofta också är intresserade av segling.

Marstrand ligger strax norr om Göteborg och består av de två öarna Koön och Marstrandsön. Den sistnämnda är den ö som de flesta förknippar med Marstrand och det är här de flesta turister väljer att bo eller lägga till med båten. Just båtlivet och gästhamnen är centralt för Marstrand och är du inte bekant med segling kommer du vara i minoritet här. Det är dock fullt möjligt att ta sig till Marstrand landvägen och det är inte ovanligt att partysugna människor från Göteborg tar sig hit över helgen.

Sevärdheter på Marstrand

Om du besöker Marstrand under sommarmånaderna kommer du märka att ön är en mycket populär destination full av restauranger och ett livligt festliv. Det finns dock flera sevärdheter på Marstrandsön.

Karlstens fästing

Det går inte att missa Karlstens fästning om du besöker Marstrand. Redan 1658 byggdes en provisorisk befästning som 1666 bemurades. Karlsten fästing har under historien använts som fängelse men är idag Marstrand främsta turistattraktion.

Karlstens fästing på Marstrand

Karlstens fästing på Marstrand

Strandverket Konsthall

Det finns även sevärdheter på Marstrand för den konstintresserade. 2012 öppnade exempelvis Strandverket Konsthall i södra strandverket och har snabbt blivit en välbesökt attraktion. Här finner du som besökare konst inom flera olika inriktningar.

Boende och hotell på Marstrand

Många som besöker Marstrand gör det som sagt med båt och bor på denna i gästhamnen. Det finns dock flera hotell på Marstrand. De populäraste hotell ligger på Marstrandsön men om dessa är fullbokade finns det även ett par hotell på Koön. Under sommarmånaderna blir i princip alla hotell fullbokade så det gäller att vara ute i god tid om du vill vara säker på att få ett rum. På Hotellmarstrand.com får du information om samtliga hotell på Marstrand och du kan även boka ditt hotell online.

Segling

Den vecka som är i särklass populärast på Marstrand är vecka 27. Då arrangeras seglingstävlingen Match Cup Sweden som lockar flera av världens främsta seglare till ön. Under denna vecka ”invaderas” Marstrand också av turister och personer som är intresserade av segling och bra party.

Det är dock inte bara under Match Cup Sweden som seglare känner sig hemma på Marstrand. Ön anses numera som huvudort för hela ”seglingssamhället” på västkusten.