Madrid

Madrid är en av Europas största städer och också en av det mest “levande” med ett enormt utbud av kultur, shopping, nöje och mycket mer.

Många svenskar har besökt Barcelona och flera andra av Spaniens många turistmål men av någon anledning missat huvudstaden som har så mycket att erbjuda. Kommunikationerna hit är det inget fel på och flera flygbolag flyger direkt från Sverige till Madrid. Priserna i Madrid är förvisso lite högre än övriga Spanien men det finns gott om billiga hotell och det är fortfarande billigt att gå ut och äta.

Sevärdheter

Madrid är en riktig storstad som det tar ganska lång tid att få grepp om. Är det ditt första besök till Madrid finns det dock flera populära sevärdheter som du bör “boka av”.

Pradomuseet

Är du intresserad av konst och kultur kommer du garanterat älska Madrid. Här finns några av världens främsta museum och det största (och mest berömda) är Pradomuseet. Detta enorma museum byggdes så tidigt som i slutet av 1700-talet och rymmer en av världens största konstsamlingar. Flera av Spaniens största konstnärer, som exempelvis Francisco de Goya, har flera verk på Pradomuseet. Det är dock inte enbart spansk konst här utan flera av det mest berömda Europeiska konstnärerna finns representerade här.

Pradomuseet Madrid

Det mäktiga Pradomuseet i Madrid

Pradomuseet inriktar sig främst på de “gamla mästarna”. Är du intresserad av lite mer modern konst rekommenderar vi det populära museet Reina Sofia.

Fotboll i Madrid

Är du fotbollsintresserad känner du säkert till Madrids två stora fotbollslag; Real Madrid och Atlético Madrid. Även om Real Madrid har haft överlägset störst framgångar är båda lagen omåttligt populära och har du chansen att gå på en fotbollsmatch under ditt besök till Madrid ska du definitivt ta den. Båda lagen spelar i princip alltid inför fulla läktare men det går att få tag på biljetter om man är beredd att betala.

Santiago Bernabeu i Madrid

Santiago Bernabeu heter Real Madrids arena

Puerta del Sol

Det finns mängder av charmiga områden i Madrid och är du i staden under en långhelg finns inte möjligheten att se alla. En plats du bör besöka är Purta del Sol som är Madrids mest centrala torg. Kring torget och alla gator som leder dit finns det mängder av restauranger, barer och butiker. Det finns även flera hotell här och vill du bo riktigt centralt kan ett av dessa hotell vara ett bra alternativ.

Här finner du flera tips saker att se och göra i Madrid.

Hotell i Madrid

Utbudet av hotell i Madrid är mycket bra och generellt sätt är standarden mycket bra. Letar du efter hotell i det centrala delarna av staden finns det större hotellkedjorna representerade samt lite mindre hotell med lång historia. Som i så många andra städer styrs priserna på hotellen mycket av dess läge. Kan du tänka dig att bo på ett hotell lite mindre centralt finns det goda möjligheter att bo billigt under ditt besök i Madrid.

Oavsett vilket hotell du väljer att bo på rekommenderar vi att du kontrollerar tidigare gästers omdömen. Idag finns det mängder av sajter som presenterar hotell med omdömen och recensioner. Glöm heller inte att fråga vänner och bekanta om tips på bra hotell i Madrid.

När ska man besöka Madrid?

Egentligen går det alldeles utmärkt att besöka Madrid året om. Klimatet skiljer sig dock åt i jämförelse med exempelvis Barcelona. Under juli och augusti kan det bli extremt varmt i Madrid och här finns det ingen strand av gå till för att svalka av sig. Under vintermånaderna blir det också betydligt kallare i Madrid än i Spaniens kuststäder men det är forfarande betydligt behagligare än i Sverige.

Så vill du besöka Madrid under den bästa tiden på året rekommenderar vi ett besök hit under våren eller hösten.

Mycket nöje!