Dubai

Dubai är antagligen den stad som förändrats mest av alla i världen under de senaste tjugo åren. Under de senaste åren har Dubai också blivit ett populärt resmål för oss svenskar.

I filmen nedan får du en snabb överblick över några av Dubais främsta sevärdheter. Det kan dock vara värt att tänka på att Dubai ständigt förändras så det har säkert byggts ett antal nya landmärken och turistattraktioner efter att denna film producerades.

Burj Khalifa

Även om det byggs extremt mycket i Dubai och nya skyskrapor färdigställs på löpande band kommer det nog ta ett tag innan en byggnad är högre än Burj Khalifa. När denna byggnad stod klar för drygt 6 år sedan nådde den en höjd på över 800 meter vilket gör den till världens högsta byggnad. Burj Khalifa rymmer allt från hotell, bostäder, kontor och mycket mer. Besöker du Dubai men inte bor på ett hotell i Burj Khalifa kan du ända åka upp i världens högsta byggnad till en allmän utsiktsplats. Utsiktsplatsen ligger på över 400 meters höjd och härifrån får du en alldeles unik utsikt över Dubai.

Shopping i Dubai

Dubai är en stad som inte riktigt går att jämföra med något annat. Gillar du shopping kommer du snabbt märka att det inte finns speciellt många traditionella shoppingstråk. Det finns däremot gott om är gallerior och den största gallerian i världen finns självfallet i Dubai. Dubai Mall, som ligger i anslutning till Burj Khalifa, har över 1000 butiker och gillar du shopping kan du antagligen spendera ett par dagar här. I Dubai Mall finner du alla typer av butiker du kan tänka dig plus restauranger, biografer och mycket mer.

Utöver Dubai Mall finns det flera andra stora gallerior i Dubai men om du ska välja en att besöka under ditt besökt till Dubai är det säkra tipset att besöka Dubai Mall.

Hotell & boende i Dubai

Det finns ingen annan stad i världen där det byggs så många nya hotell som i Dubai. Staden har gjort en enorm satsning på turism och för att kunna tillhandahålla boenden för alla besökare är det just hotell och bostäder som utgör majoriteten av alla byggen i Dubai. Har du varit i Dubai för ett par år sedan och nu gör en sökning på “Hotell Dubai” kommer du antagligen se ett sökresultat med massor av spektakulära hotell som inte fanns när du var i Dubai.

Även om många av hotellen i Dubai har en väldigt hög standard och därmed är relativt dyra finns det ett bra utbud av lite billigare hotell. Nu pratar vi förvisso inte om vandrarhem eller pensionat men det finns ett bra utbud av lägenhetshotell där du kan finna ett boende som inte blir alltför dyrt.

Lycka till!