Båstad

Båstad är en av våra populäraste semesterorter och har varit så sedan den lilla orten blev en knytpunkt när järnvägen byggdes ut mellan Halmstad och Helsingborg.

När järnvägen stod klar i början av 1900-talet fick fler människor upp ögonen för den vackra naturen kring Bjärehalvön och det fina stränderna. Sakta men säkert utvecklades Båstad till kurort för människor som ville (och hade möjligheten) att koppla av ett par veckor från stressen från stadslivet. Än idag finns det flera mindre pensionat i Båstad där fokus är på avkoppling och återhämtning.

Numera är Båstad inte enbart associerat med avkoppling och spabehandlingar. Idag är det snarare party och tennis som det flesta tänker på när det hör Båstad nämnas.

Tennisveckan i Båstad

Under den andra veckan i juli förvandlas det lilla samhället totalt. Då spelas Swedish Open i tennis på Båstads tennisbanor och Båstad som har cirka 10 000 invånare tar emot cirka 100 000 gäster per dag denna vecka. Trycket på hotell och restauranger blir enormt under denna vecka och Båstad blir under en kort tid centrum för hela Sveriges nöjeselit. För även om det spelas tennis är det just nöje och party som står i fokus för de allra flesta av besökarna. Hotell Skansen är det centrala hotellet de flesta vill bo på under tennisveckan och Pepes Bodega är utestället i Båstad som nöjeseliten helst vill synas på.

Just tennisveckan i Båstad är väldigt speciell och extrem, inte minst med tanke på att Båstad annars är en ort med fokus på avkoppling. Kommer du hit veckan efter kommer du redan känna av en helt annan stämning och beroende på vad du letar efter har Båstad något för de flesta människor. Vilket förmodligen är anledningen till att Båstad är ett så populärt resmål.

Golf i Båstad

Runt Bjärehalvön och i Båstad samt närliggande Torekov finns några av Sveriges bästa golfbanor. Många golfturister väljer att bo i Båstad och spela golfbanorna i närområdet. Nästan alla hotellen i Båstad har någon form av samarbete med en eller flera golfbanor i närheten och det går att hitta riktigt attraktiva golfpaket i Båstad.

Torekov GK utanför Båstad

Torekov GK utanför Båstad

Hotell i Båstad

Båstads tradition av kurort har bidragit att det finns gott om mindre pensionat och vandrarhem som i regel är mycket prisvärda. Kapaciteten är dock inte speciellt stor på dessa vandrarhem så det kan snabbt bli uppbokade, speciellt under sommarmånaderna. Det finns dock även ett par större hotell. Hotell Skansen har exempelvis 172 rum och är därmed det största hotellet i Båstad. Det finns även ett par medelstora hotell inne Båstad samt ett par fullgoda alternativ längs med E6an och i det närliggande Torekov. På sajten http://www.xn--hotellbstad-38a.com/ hittar du en full förteckning av hotell i Båstad som går att boka online.

Om du planerar att besöka Båstad under sommaren är det ett väldigt högt tryck på hotellen, speciellt i anslutning till tennisveckan. Vänta därför inte alltför länge med att boka då det i regel är fullbokat under denna tid. Övriga delar av året är det betydligt enklare.

Mycket nöje!