Barcelona

Barcelona är en fantastisk stad som också är en av de populäraste destinationerna för svenskar som vill komma bort över en långhelg. Barcelona har dock så mycket att erbjuda att du borde överväga att spendera lite längre tid i staden än bara ett par dagar.

Klimatet i Barcelona är en av flera argument till att besöka staden. Under sommaren kan det i och för sig bli lite väl varmt så den bästa tiden för ett besök brukar anses vara under våren och hösten. Om vi bortser från stranden Barceloneta spelar det faktiskt inte så stor roll när på året du besöker staden, det kommer garanterat finnas gott om saker att se och hitta på.

Sevärdheter i Barcelona

Barcelona har en mycket rik historia och det finns gott om museum och spännande arkitektur. Ligger ditt intresse inte i det kulturella finns det även massor av shopping, restauranger och nattklubbar. Nedan ger vi ett par tips på saker att se och uppleva under ett besök till Barcelona.

Barri Gòtic

Barri Gòtic är en del av Barcelonas gamla stad och avgränsas bland annat av stadens mest kända gata, Las Ramblas. I stadsdelen Barri Gòtic finner du massor av mindre affärer och restauranger bland de smala gränderna. På kvällarna livas det upp ännu mer i Barri Gòtic då det finns väldigt många barer här. Barcelonas katedral ligger också i Barri Gòtic.

Montjuїc

Från berget Montjuїc har du en fantastisk utsikt över Barcelona. Utöver utsikten finns här massor av saker att se och göra. Exempelvis ligger olympiastadion och Poble Espanyol här. Poble Espanyol är ”ett Spanien i miniatyr” som byggdes inför världsutställningen 1929. På Montjuїc ligger även Miró-museet.

Linbana i Barcelona

Linbana upp till berget Montjuїc

Arkitektur

Är du intresserad av arkitektur kommer du garanterat älska Barcelona. Utöver de smala gränderna i de äldre delarna av staden finns det massor av intressanta byggnader. Många av de mest kända byggnaderna i Barcelona är ritade av Antoni Gaudi. Byggnader av Gaudi som du inte bör missa är La Pedrera och La Sagrada Familia. Den sistnämnda är en kyrka som fortfarande är under uppförande och en av Barcelonas främsta sevärdheter.

Born

En annan stadsdel som vi gärna vill rekommendera är El Born som sakta men säkert har utvecklats till kanske den trendigaste stadsdelen i Barcelona. Här finner du en blandning av mindre kaféer, restauranger och barer. Det finns även en hel del konstgallerier här och det mycket populära Picassomuseet ligger också i El Born.

Utflykter från Barcelona

Du kan spendera väldigt långt tid i Barcelona utan att bli uttråkad men om du känner för att komma bort från storstadspulsen finns det gott om saker att se och göra strax utanför staden.

Sitges

Under sommarmånaderna är Sitges ett mycket populärt utflyktsmål för invånarna i Barcelona. Denna lilla badort ligger strax söder om Barcelona och nås enklast med tåg (tar cirka en timma). Väl i Sitges finns det flera vackra stränder och utbudet av restauranger och kaféer är mycket bra. Så om du vill spendera en dag på stranden i lite lugnare miljö är en utflykt till Sitges att rekommendera.

Sitges söder om Barcelona

Kväll i badorten Sitges utanför Barcelona

Girona

Om du har tid rekommenderas ett besök till staden Girona som ligger cirka 9 mil norr om Barcelona (strax söder om gränsen till Frankrike). Även om det bor över 100 000 invånare i Girona är det en mycket gemytlig stad med en äldre del där det kryllar av bra restauranger och barer. Enklast tar du dig till Girona med tåg som går flera gånger per dag från stationen Barcelona Sants.

Hotell i Barcelona

Barcelona är en världsstad och det finns gott om hotell i alla prisklasser. Söker du efter Hotell Barcelona kommer du därför få massor av förslag så det kan vara en bra idé att göra lite efterforskning kring vad du planerar att göra under din vistelse i staden. Vill du ha nära till shopping och restauranger rekommenderas ett hotell i distriktet Ciutat Vella. Här finns det också gott om hotell så du behöver inte oroa dig för att allt ska vara uppbokat.

Vill du däremot bo vid stranden Barceloneta under sommarmånaderna gäller det att vara ute i god tid. Här finns det nämligen relativt få hotell och de som finns är i regel dyrare än genomsnittet.

Andra områden där det är populärt att bo i som har ett bra utbud av hotell är Gràcia
och El Born. Letar du efter lite billigare hotell rekommenderas att du tittar lite närmre på området Raval. Raval är en lite ruffigare del av Ciutat Vella som dock har genomgått stora förbättringar under senare år.

Övriga tips gällande hotell och boende

Idag finns det gott sajter där du kan läsa recensioner av hotell från tidigare gäster. Glöm inte att titta lite snabbt vad andra har att säga om hotellet innan du genomför din bokning. Letar du efter ett alternativ till hotell finns det ett bra utbud för Barcelona på Airbnb.

Lycka till!